Kurstillfälle 3

Fullt hus på klubben!
 

En ny
"instruktörsutbildning" med 10 talet deltagare samt våren kurs som har 12 ekipage + medfljande mattar/hussar.

Det funkar - om man är lite flexibel. :-)
Vilket både dom och vi visade sig vara.


********************************************************
Vi hade mera praktisk träning idag.

Inkallning -  med olika grad av störning beroende på var ekipaget befinner sig.
Vi pratade avslut på momentet inkallning.

Moment indelning - att varje inlärning består av små små bitar som fogas samman till slut.

Koppelhantering och "attityd" till rätt och fel. Helt imponerad blev jag av hur en Husse bara köpte konceptet rakt av och fick en "helt ny hund" vid sin sida. Mirakel? Nej bara tydlighet.
Ekipage där båda "förarna" deltar har varit hemma och resonerat ihop sig om hur de egentligen vill ha det med sin hund. Vad anses vara "rätt" och "fel" i just derasfamilj? Så oändligt mycket lättare att vara hund om man har samma regler hela tiden, speciellt om man är ung och full av upptåg.
Roligt att se hur de hundar som sågs som "aggresiva" inte alls är det. Hur ägarna blir allt lugnare och tryggare med sin hund. Alla ägare är hur duktiga som helst och hundarna blir duktigare och duktigare.
Nu har vi två ggr kvar, en på söndag och en i slutet av april.

Ja detta att leda kurs och försöka förmedla det man tror på och hjälpa andra att ha hund - det är riktigt skoj! Tycker jag iallafall, och har nog tyckt det hela tiden.

Vi pratade i helgen om när Marie & jag började med kursledandet.
Plötsligt slog mig tanken att det var ju när Tove var RIKTIGT liten. Jag minns nämligen hur min otroligt snälla pappa var med under vissa pass i utbildningen för att kunna ta hand om Tove, som heltidsammades då. Dvs det var bra precis 13 år sedan vi gick handledarutbildningen för SBK. Vad tiden rinner iväg!!!

Då länkar tanken vidare till när Kalle var i samma ålder...

Då inköptes resesäng inför en kurshelg i Sollefteå, där Kalle var med. Blöjbyrten under föreläsningarna. Ibland sov han i vagnen under praktikpassenoch ibland inte...alla deltagare var så hjälpsamma för att vi oxå skulle kunna vara med.
Vill till och med minnas att de hade den stora vänligheten att anpassa (utan mitt påbud!)Teori/praktik efter hur Kalle sov och var vaken...otroligt vilka hänsynstagande och flexibla människor det finns.

UNDRAR varför barnen kan tycka
"hundkurs...*suck*....hundträning...*suck*.
Kan de ha fått en överdos möjligen genom åren??!!

:-)


Kommentarer
Postat av: Marie

Ja, herregud - den där sängen, tänk innan den var uppfälld och liggvänlig :-D å vagnen med en rosa handduk som solskydd......Ja, varför är barnen inte överlycklig när man säger "hund-orden", man kan fundera...... :-)

Postat av: Birgitta med Goldentjejerna

Tror inte att det blev en "överdos" för barnen utan snarare en träning i att inte skapa förväntningar ;) fast.... det blir ju också en slags förväntning... det att inte förvänta sig något... oj vad djupt det blev!

Idag är Mattias i Kolmården och klappar vargarna. Det ska bli intressant att höra hur det har gått. Hoppas bara att de kommer helskinnade hem, det är snöstorm i Norrköpingstrakten sägs det.

2009-03-27 @ 17:47:14
URL: http://www.famhalin.se
Postat av: Ann och Ulf i Vikbäcken!

Varmt GRATTIS till dej på DIN dag från oss!!!

2009-04-05 @ 10:58:10
URL: http://dansann.blogg.se/
Postat av: A-L,Cirrus&Mysak

Glad Påsk!

2009-04-09 @ 08:03:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback