Bobopromenad, RR träff och is! 071228

Igår hörsammade vi ett rop på gemensam hundpromenad från Sara och hennes Labbe Bobo. Bobo är en Lab (ovanligt i dessa trakter ;-) på någonstans mellan 1-2 år.
Vi gick en gemensam promenad vid Röda förråden i Rgaunda. De båda hanarna klarade av varandra på ett mkt bra sätt. Mixo försökte att leka sig ur ev maktkamper, men se det köpte inte Bobo, då blev han förstenad och såg mest förbryllad ut typ "Skärp dig! Vad vill du med mig?"Vilket föranledde att Mixo fick anledning att söka upp matte ofta, för att försäkra sig om att jag stod för tryggheten. Intressanta signaler att studera.

På kvällen träffades en liten samling av RR hemma hos Ulla. Vi satte ihop lite inför nästkommande år, gemensamma träningar och ansvar. RR har krympt nu, tyx det som. Men det är väl så det är med sammanslagningar av människor. Vissa strävar på och andra droppar av...

Idag var det is på sjön igen, så vi tog en tur på skridskor och spark igen. Mixo är en hockeyhund, på gott och ont...
Gott - att hämta puck som glidit in i vassen, eller för långt bort.
Ont - när han vill vara med i passningsspelet, eller dribblar bort de tvåbenta.
Skitbra träning i passivitet; enär det går att stoppa mitt i jakten, eller tillåta... helt efter mattes sinnesstämning.
Alla puckar levereras till matte, oavsett vad de andra spelarna tycker. för vi två spelar i samma lag nuförtiden =)

Rapport från Hottaheijti 071225

Anna, min barndomsvän har tyvärr, hastigt, fått avliva sin älskade hud Zappa (Briardhane-något äldre än Mixo). Zappa drabbades på mycket kort tid av Cancer, från fullt frisk till slut på ca tre veckor. Som tur var (om detta nu inte är genetiskt) har Zappa lämnat ett gäng valpar efter sig...så det kommer en liten tik till familjen, inom kort...

Ja, Anna...vi har varit vänner sedan 1973, då vi ungefär samtidigt flyttade in på samma gata i Hammarstrand ("Allt för byn" - byn). Anna bor idag, söder om Malmö (Ja-det finns något söder om Malmö oxå, även om det verkar otroligt)
I veckan berättade jag för Anna att vår son börjat spela Hockey i Bräcke (ca 6,5 mil bort).
Annas kommentar nr 1:
"Vad BILLIGT, Lotten" (Ironi har hela tiden varit "vårt" språk.
sedan kom det....(nr 2):

"Men bo i Hottaheijti"!!!
Tänker du aldrig på att du bor VÄLDIGT långt bort från allt!

Mitt svar var. "Nästan aldrig"

Men idag tänkte jag på det:

Solen skiner, det är vindstilla, snön har nästan försvunnit nere i Byn. Men sjön (som flera av er använt som jaktträningssjö)  ligger isen blank på, som ett salsgolv.
På juldagsförmiddagen var vi ett helt gäng ute på isen på skridskor och spark.
Vi åkte ut till den holme som brann i somras, 5 km tur och retur.
Flera generationer. Barnens tremänningar (gullungar!!) på 15, 19 och 21 ringer till våra barn ( 8 & 12) och erbjuder dem att spela hockey med dem o deras kompisar på sjön. Rena Bullerbyn.

Sådan här dagar bor jag GÄRNA i Hottaheijti =))
Ska försöka komma ihåg det när jag kuskar fram och åter till ishallar och fotbollsarenor... =)

Mixo klarar galant av att färdas med oss på isen, efter visst utprövande av gångart, har han funnit att en snabbt gående trav är det mest optimala. Sedvanligt Galopp med hoppsasteg blir lätt en vurpa på blankisen =).
Jag tänker på den exteriör fundering; benlängd (markfrigång) han har, det ät så oerhört effektivt att ta sig fram, när hunden är byggd så. För mig är det ett, för året, nytt sätt att se på exteriör. Sambandet funktion/exteriör... tidigare hade mina ögon ett annat fokus.
Pälsen är rätt så riklig igen (även vid den nyligt rakade delen, under magen). Han borde trimmas...Kanske till nyår...
Vad gäller kasteringen, så är jag helnöjd1
Varken man eller mus!Han har lagt på sig något, ja. Han är mera hörsam, ja. Löptik, who cares? Leka med andra hundar, helt ok - men det går att hejda oxå.
Vad som nu beror på kastrering och vad som beror på mognad i övrigt, det får ingen veta. Men ännu ångrar jag mig inte.
En annan sak  det mesta som hittas ska bäras OCH, märk väl, levereras till matte...även gamla gäddhuvuden, främmande barns handskar (matte tycker det är bra, tyvärr inte alla barn...=)

Ska försöka ta lite bilder imorgon, om det inte blir något väderomslag.
Å du - bor du i närheten av Hottaheijti (ja det finns ju inte SÅÅÅ många i direkt anslutning till- men vissa i närheten)- då är du mera än välkommen att följa med oss!


God fortsättning 071225

På julen och i sinom tid ett gott nytt år önskar jag alla er som skickat härliga och uppskattade hälsningar i alla möjliga former, mail, inlägg i gästboken, mail, snigelpost och hemliga presenter på bron! =)
Jag är så glad att få, att det finns vänner som er därute som skänker en tanke till mig o de mina!
Min tid har varit begränsad och tyvärr har jag inte kunnat ge i samma utsträckning som jag fått, just i år.
Hur som helst :
Tusen tack!