Trim, trim, trim och skidtur igen 080131

Nu har en månad av januari gått och därmed är min "träningsmånad" hos Ragunda Retriever  slut för denna gång.
Jag tycker vi har varit flitiga att träffas på olika sätt.
I gänget finns några Goldisar till; Sita, Fixa, Affe och en ny stjärna Saga. Dessa fyra skall ställas ut i Ö-vik i slutet av februari. Jag har blivit ombedd att trimma till dessa. Jag vill gärna göra det en månad innan, och finputsa och "styla" närmare utställningen.
Det tar sin tid att utställningstrimma en hund, det tar nog 2-2,5 timme.
Jag ska få en ny sax av mina "kunder" som tack för hjälpen, inte så dumt efter som mina har varit med ett tag och börjar bli utslitna.

När barnen kom från skolan idag, så snabbade vi oss med middagen och gav oss ut, alla tre, med Mixo ut i skidspåret som Janne kört upp åt oss.
HÄRLIGT!!!

LJUVA 80-TAL ?

På lördag ska vi på partaj. Temat denna gång är 80-tal.
Hjälp!!
jag har idétorka och ingen inspiration.
Kupan på Hammarn har inget. Har du nåt att låna ut???

Skidtur 080127

Idag blev det skidtur igen; jag , Tove och Mixo. Snart är det dags att börja sela på och dra pulka. Då ska vi se vem som är snabb i spåret och inte...det du Plixiplox...

Markering ochlinjetag 080126

Samträning kl 11,00 vid Röda förråden i Ragunda.
HUndar: Mixo, Viska, Pärla, Tiili, Disa, Driva, Bobo och Tindra.

Vi startade med en promenad och avrastning för alla.

Första övningen var en enkelmarkering med synlig kastare och dolt nedslag (bakom en rotvälta). Vänliga matte erbjöd sig att kasta först (misstag!). Lämnade Mixo hos Tindra och matten. Det blev inget bra för Plix. Snacka om att jaga upp sig...han skäller inte, men har oerhört svårt att sitta stilla. Det hade varit bättre att ta med Mixo till kastar platsen.
Nåväl - är huvudet dumt..Mixo gick naturligtvis upp i stress. Hans sätt att hantera stress/obehag är att få överslag som följer, andra hundar piper ...alla har nog något kors att bära på.

När det var vår tur för övningen så hade jag varit hos Mixo under det att två hundar apporterat, så något hade han ju taggat ned,men var ännu flåsig.

Såå...det fick den påföljd att första övningen fick upprepas för Herr Högheden
Här följer en beskrivning av händelseförloppet.
Apport nr
               1         inte särskilt distinkt markör, uten det blir ett vid cirkel kring nedslagsplatsen. Ylva skrattar åt Mixo, eftersom han tydligen MÅSTE hoppa över trädet hur många ggr som helst. Hoppa är ju skoj ! När han väl finner och griper så tar han högervarv, pinkar och kommer därefter in. Gör om!!

                2        Bättre markering, men ett rejält återfall i beteende. Lägga sig framför publiken och gnaga dummie. Dumluva-HIIT!! "Okej då"

                 3        Kortar avståndet så att jag står närmare nedslaget och längre ifrån de andra ekipagen. Helt ok!

                  4       Längre avstånd igen, varierar övningen genom att efter kastet så kastar jag en annan i en                   annan riktning (för många repetitioner brukar bli trist tycker gulingar, livet måste variera!!) Då gick allt som smort och Mixo var tillbaka på banan igen!

Skönt är att jag "vet" hur jag ska tackla honom nuförtiden....Även om jag önskar att jag slapp. Lasse /Cillas råd om "gör om- gör rätt" är en tes som jag försöker hålla mig till

Promenad

Ny markeringsövning där både kastare och nedslag är dolda. Båda går bra. Den första med något kortare avstånd och den andra med längre. Snyggt jobb!

Promenad- vägsände.

Vi lägger ut 4 dummisar i ett område , memory,.

3 hundar går före Mixo, så när det är hans tur finns det bara en att välja på *hehehe*. vi har rätt så bra avstånd.Mera än 50 m men mindre än 100 m (en sån där svtåndsmätare verkar bra, Thord o Marith)
Området laddas om (dummiebrist..) och Mixo får gå näst sist, alltså två dummisar kvar i området.

nu gick Mixo på tecken rakt ut, men det syntes på öronen att han var osäker, så jag passade på att nyttja tillfället på att blåsa stopp, 15-20 m ?, och skicka utåt bakåt, varpå han skuttar iväg, men väl framme i höjd med området, men ändå en bit därifrån så tvekar han på målet (jag tror att han inte riktigt "minns" området)...Han stannar upp och tittar förvirrat ut i det blå. Listiga matte väntar på en blick bakåt, blåser då stopp=kontakt och ger därefter tecken HÖGER. Tro ni inte på självaste sjutusan att han tar direktivet (på 70 m avstånd???) och går i rätt riktning, finner och griper, men...här finns det flera...jag höpphöpphöppar (säger nej ifrån min distanserade position) och dra på trissor, han stannar upp tittar på mig och jag kallar in jag ser en-två-tre sekunders betänketid (som om han överväger olika möjligheter) och DÅ kommer han i full fart in till mig, som  hejar på och berömmer rejält.

BINGO!!

Något som jag nästan aldrig tänker på med Mixo, som även han har sina fördelar är att han är fullständigt fast i rumpan och lämnar alltid i hand. Jajaja...man kan inte säga alltid, men så gott som.
Det tar sig sa mordbrännarn. Nu har vi dummieförbud till nästa helg!! BINGO!! Vill hålla liv i att detta är skoj!

Skidtur och linjetag 080125

Idag blev det årets riktigt första skidtur. Vi skidade, jag , Tove och Mixo, ner mot "Torpet", ut på "Näset" och över sjön på tillbakavägen (3,5-4 km). Mixo slet rätt bra i djupsnön, vid sidan av det skoterspår Jan kört upp.
När vi kom hem gjorde vi en liknande övning som igår, men en av apporterna låg i hjulhuset på vår gamla Golf...det var lite knivigt innan Mixo listade ut det.
Vi ägnade oss ockås åt markering, av mera tokrolig modell. Ett kast med alla möjliga attribut av kast och kvack, som tänkas kan inkl armvift. Men han luras icke att lätta från platsen, om jag sagt stanna först.
Många månader av "bara titta" har väl sina fördelar...

Noterar att man måste göra bilder i större skala i paint...
hur som helst är jag inspirerad av Fia-hon har oxå illustrerat på liknande sätt, med den skillnaden att hennes kan man se vad som försigår på...
Hanna- välkommen ut i ljuset=)

Linjetag 080124

Kalle är sjuk, så det blir en hel del häckande inomhus. Det som blir av med Mixo är runt knuten.
I afton blev det tre linjetag.
Tänk ett L, en i varje ände, och en i vinkeln. Mörkt är det så Mixo ser de inte, eftersom sluga matte dessutom gillrade medan han var och uträttade sina behov.

Ände ett och två gick klockrent, med innehållande stoppsignal på alt 1-hela 3 m (fantastiskt *ironi*), och alt 2 där det var stopp på både tre OCH tolv meter, funkade!
Allt levereras in, men jag undrar ibland om de korrekta upptagen, gripandena, anses erbjudas ju mindre krav matte ställer. För i alt två, då ska det tydligen slängas och viftas med grepp i handtaget, och det ÄR kul det. Fast jag tycker också att han verkar sträva efter att slänga in den i munnen, vilket oftast lyckas strax innan mål=matte.
Nåja allt kommer in numera,och allt flera grips korrekt, mera än 50% skulle jag gissa.

Då var det dags för den som ligger i vinkeln, i den utslängda julgranen, strax intill den plats som var platsen var skicket i de andra två.

Konstverk gjort i Paint bifogas =)

image88

Minus 20

Så kallt var det idag, så den inplanerade lydnadsträningen blev en promenad istället. Förutom vi var det hundarna Fixa, Sita och Bobo.

Två apporteringsövningar blev det ändå för Mixo. Den första en memory/linjetag. Störningen var att på linjen (väldigt närma startplatsen) stod de andra ekipagen. Det fixade han!

Det andra var ÖÖÖver en porlande  bäck, pecis efter gripandet, så kom Bobo och tycktes intresserad av vår verksamhet =), ända in på Mixo...Mixo höll fast och kom till sin matte, utan uppmaning!!

Såå... störningsträningen pågår, med rätt bra resultat.
Själva apporterna är inte svåra, det är att fixa störningen vi jobbar på...och det går framåt för oss.

Jaktträning i snö :) 080120

Idag var det flera som mötte upp här i Håsjö. Anders & Mia, Helena, Lena, Ylva och jag, alla med hundar. Flera av dem var det längesedan vi såg. Så det var kul!
image89

Vi gick först en liten tokspringssväng över isen, ned mot sågen.
Där gjorde vi en station som innehöll

Fotgående, hälsning på "domare", fotgående tills m domare, under konversation och till sist stadga, enkelmarkering, avlämning.
                 Mixo klarade den övningen galant!!! Detta trots att vi hade alla ekipage i ryggen. NÖJD!!!!

Promenad 100 m, kopplade hundar

Ny station, nr 2
Enkelmarkering, inkl hopp ÖÖÖÖVER en gärsgård, dit och tillbaka.

                         Mixo klarade även detta galant , NÖJD :))))

Promenad 100 m, kopplade hundar
image90

Station nr 3
 Alla stannade upp, en markering kastades, därefter promenerade vi i samlad trupp närmare 100 m, därefter skickade vi hundarna en och en tillbaka för att hämta den "glömda apporten". Vi hade våra utmräkta funktionärer (Tove, Lina och Kalle) som skötte om att fylla på med en dummie i taget.

                       Även här skötte Mixo övningen med glans. PÅ tillbakavägen så var det att springa rakt in i väggen (av hundar och människor) för Mixo, men det funkade!!!! Jippi!!! Inget att anmärka på här heller. Attityden var matte och jobb, inte fokus på de andra.

Nästa transport så släppte jag Mixo lös, han behövde det. Men resten var kopplade. Efter någon påminnelse, så lät han de andra vara ifred och gick iväg och gjorde det han skulle.
image91

Station nr 4

Fotgående, hälsa på domare, enkelmarkering, stoppsignal, skicka på apporten.

Här kunde man se att Mixo över ett ögonblick övervägde att ta ett ärevarv med apporten, men fann för gott att leverera in till mig efter en inkallning.

PÅ det stora hela en toppenträning för oss. Vad jag minns har vi aldrig haft en så bra serie i sällskap av andra.
TOKROLIGT!!!


Fotgående/apportbock 080117

Den där seriösa hundträningen tror jag slaskade bort! Det var ishalka på planen och ingen riktig lust ville infinna sig. Mixo fick lite träning med Marianas apportbock. Han är verkligen på TÅ för apportbockar. NÅGON har tydligen gjort rätt med dem....
Fotgåendet -äsch jag var inte på humör för det. Däremot fick Mixo träna passivitet och även lek med Fixa och Sita, så det var ju nån nytta med det förutom att det var kul att ses.

Fotgåendet är inne i en fas, på hemmaplan, då jag tränar uthållighet-position och lägger mindre vikt vid attityden, just nu. Planen är (mellan vägens lyktstolpar på kvällspromenaden) Ett stolphåll fotgående, Två stolphåll fri/resp gå med mig. Ett stolphåll är ca 60 m. När Mars kommer ska jag se hur den här typen av varierad attitydoch uthållighetsträning utverkat. Mixo har ju svårt med att hålla ut mentalt-så det tål att tränas lite. Hålla ut fysiskt, ja där vet jag inte om det finns någon egentlig gräns. Hundar med en vanlig motionsdos orkar ju ganska mycket.

Åsså är jag hur-avundsjuk-som-helst på AL som ska få träna för Niina Svartberg. Men ändå Lycka till förstås. Varnoga med dokumentationen, så att du kan dela med dig!!!
:))

Baskettränare ???080115

Idag ska det äntligen bli av igen, lite seriöshundträning. Vi är faktiskt några stycken som av olika anledningar är lediga=möjlighet att träna på dagtid, onsdagar, så vi ska göra ett försök.

Igår gick kvällen åt till att träna ett gäng ungar i basket.
På tisdagar har Kälarne ik ett rullande schema balnd os föräldrar som kallas "Idrottsskolan". varje tisdag kl 18-19 träffas de ungdomar som vill och har en sportaktivitet, igår stod mitt namn på listan och basket var aktiviteten.
Det var bara 8 barn som kom, slalombacken är numera öppen på tisdag kvällar och den konkurrerar om samma barn.
Det var faktiskt kul.
Jag passerade även en annan milstolpe igår, jag hade för första gången en idrottslektion med en klass 9. Annars har jag bara upp til lå 6, i idrott. Som tur var stod det Volleyboll på deras schema, som är en av mina paradgrenar (om det nu finns någon). Det var störtkul!!! Då kan man ju spela lite på allvar, de som är bra är ju bra nog bättre än jag är, så det är till att ge järnet!

Kanske kan jag vika flera gånger med de äldre nu. Fast å andra sidan är jag sparsamt intresserad av MERA arbete, hellre mindre...

Pudersnö o bus 070113

image79

JAG FÖRSÖKTE TA BILDER, MEN OBJEKTEN SVISCHADE OKONTROLLERAT FÖRBI.
VISKA OCH BOBO KOM FÖR ATT TA EN MOTIONSRUNDA. MIXO STÄLLER UPP SOM PT.
DET VAR ETT RENT LJUVLIGT VÄDER:STRÅLANDE SOL, 20 CM NYSNÖ OCH NÅGRA MINUSGRADER.
INGEN HADE HUNNIT PLOGA VÄGEN ÄNNU.

image80

NÅGON (INGA NAMN) HAR HOPPAT UR BILD

image81

TJOHOO!! KOM IGEN NU SVARTING, DET SVÄNGER JU!

Bilder ur livet från 2007 - året som gick! Sista reviderade utgåvan kl 21.26

Bilder har blivit tagna men inte publicerade. Nu har jag börjat piggna till från min maginfluensa, så jag pysslar lite vid datorn. Maginfluensa-jag har inte varit sjuk så ofta som denna vinter på åratal! Enormt frustrerande!!!
Skulle aldrig ha önskat den där extra veckan ledigt...ibland hörsammas önskningarna direkt - men med visst straff..

image60

Bild från Jaktkojan- Kälsjön. Detta är slakteriet.
De troféer som ingen vill ta hand om spikas upp på väggen.

image61

På pass. Här är det väntan som gäller, tid till eftertanke och krav på tålamod!image62

Ett bra pass, i kraftledningsgatan. Kommer det någon älg???

image63

Jo till slut! Vad skönt att det finns moderna ting att dra älgen på, fram till väg. Förr fick man dra med mankraft, slitigt!!

image64

På väg på semester. Stopp för rastning av alla sorter!

image65

Glimmingehus i Skåne

image66

Tänk att folk bott så HÄR!!

image67

Klättrar! På väg upp till Stens huvud på Österlen. Nåt måste man göra när det regnar mera än nåt annat!

image68

HJÄÄÄLP! Foppa tofflor kanske inte är de bästa klätterskorna =)

image71
Härliga Härjedalen!! Detta är livet!image72

En av 2007 års höjdpunker var turen på denna båt i Göteborgs hamn. Lägg märke till mig (till höger i bild) hur jag likt en van Sjöbuse slänger mig ombord. Smidig som ett kylskåp =)

image73

Jag och Janne, dimmig bild eller dimmiga objekt?, på en rejält skojig 60-talsfest i Ljunghusen (hos Anna-med Briarden söder om Malmö)
image74

Fiske -stolt fiskare visar upp sin fångstimage82
070707
Samma helg som Höghedens hade sitt kennelläger firade dessa 7 sköna damer sina 40-årsdagar
med ett gemensamt jättepartaj, som vi sent ska glömma.

image83

Man blev fotbollsmorsa (också)

image84

En STOR stund . Jag hade flera poäng än Jan i Bowling. Säg den lycka som varar för evigt?!

image85

Holmen brann - vi tog båten ut och kollade. Det var rent vackert med det skirt gröna i allt det svarta.
Det visade sig att det var några ungdomar som inte släckt sin lägereld tilläckligt som rådde för eldsvådan.
de gör nog inte om det!

image86

Vid Vänerns strand, utanför Säffle(får jag en kopp kaffe). Ett paradis som vi var vid i några dygn.

image87

David köpte sin pärla, med alla attribut som man kan tänka sig. Denna bil glänser alltid!
Härligt att se hur de som nyss var små blir stora, men ändå har plats och tid för oss.image69

Detta berg är häftigt! Många spår av istid. Passerar här på vägen mot Bergeboan.

image78

Andra spår som syns i skogen är av Nalle själv. Denna Bamse kommer inte från våra marker, men
allt oftare hörs det att folk har sett Björn och björnspår i skogen. i vissa områden undviker jag att gå.
Men som jag och Mixo avsiktligt väsnas så håller vi Nalle väl underrättad om var vi håller hus,
så att han kan dra sig undan.
Om inta annat kan man ju sjunga en stump. Varför inte Björnen sover

image70Pris i första slalomtävlingen. Gav mersmak!

image77

Tove står ofta för att duka "fint". Här ser vi en av bordsdekorationerna till Nyårsafton 07/08

Kring 2007 har jag tänkt att det mest rullat på, det har inte hänt så mycket..
Men-det har det ju, ser jag nu =)

image75

Ett av målen med 2008 är att få ett tak över altanen. Detta var/är ett femårsprojekt. Nu har det gått tre!!
Vi har ordnat golv och dörr in i huset. Nästa steg är tak (vilket behövs, räcke och ev inglasning. Ett moment har även varit att komma överens om hur taket/räcket ska se ut. Nu är vi överens om taket ...och ev om räcket =)


Bilder från kastreringen, känsliga läsare varnas 080106

PÅ BEGÄRAN PUBLICERAR JAG LITE BILDER FRÅN INGREPPET, OCH VARNAR ÄVEN DEN KÄNSLIGE FÖR ATT PÅ BILDERNA NEDAN ÄR LITE SÅRIGA.

image50

Äntligen hemma! Fy vilken HEMSK bilfärd det var. Ett gott råd till ev presumtiva kastrater :-): var flera än en människa. En för bilkörning och en för hundomhändertagning. Mixo gnällde, pep och snurrade i bilen, som om han var en mycket liten liten olycklig valp.
Det var inte helt lätt att koncentrera sig på bilkörningen.
image51

Efter ett dygn - Mixo var fortfarande loj, men fick en slurk gul gegga (lugnade), enl veterinärens ordination.

image54

Två dygn. Nu såg det svullet och rött ut. Mixo något loj, men börjar kvickna till.

image55

Tre dygn. Svullnaden börjar lägga sig och Mixo är sig alltmera lik.

image56

Fyra dygn. Nu var det full fart mentalt, men doktorn hade ju ordinerat gul gegge och vila.


image57

Fem dygn.
Ser ok ut.

Så här efteåt borde jag ha pillat bort det där svarta, det visade sig när vi tog stygnen vid tio dygn att det inte var riktigt läkt under. Men med något dygn med Streptocillin och bevakning så var det hela ur världen.


image58

Detta med tratt är väl ett gissel, eller hur?!


Fick ett bra tips från Hanna:

image59

Munkorg, ett toppen komplement till tratten. Det går inte att slicka! Det går att bedöma avstånd när man rör sig och även öronen fungerar bättre!

Efter tio dygn var det hela över, stygnen togs och Mixo gick i barndom en tid. Men nu är allt till det bättre.
Han revirpinkar fortfarande, fast i betydligt mindre omfattning, han är mera hörsam och att umgås med löptikar är inget problem alls.
Mixo har fått lite hull, vilket i hans fall inte skadade alls. Skillnaden är att han idag äter upp sin ranson varje dag, vilket inte var fallet tidigare.
Vad av detta som föändrats med mognad ändå-det vet ingen. Jag är nöjd med mitt val.

Inomhusträning 080106

Gårdagens gemensamma träning av mersmak.
Mixo och jag har tränat fotgåendet inomhus idag.
Även Lydnadsapporteringen.
Mixo blir Mycket glad när träapporten tas fram ur lådan, så något verkar ha blivit rätt. Idag var tugget noll % :-).
När han får apporten, som i 1:an, så håller han helt perfekt nu, han kan byta positon, sitt stanna och ligg/sitt med bibehållet grepp (ja inomhus alltså). Däremot när apporten skall plockas upp från golvet gör han så att han vid första försöket griper i knulen, och försöker sedan rätta till. När berömmet uteblir och han får börja om, så gör han rätt, men riktigt hundra är det inte ännu.

Många av våra trix har ju blivit jättebra med den här metoden, bit för bit-metoden, så jag tror nog att vi snart har det här i hamn oxå. Om vi tränar alltså...
Att det blir inomhus beror mest på lat matte, än någon särskilt metodik...Då går det att trycka in några pass om dagen, utan att det ska kläs pås och stökas så mycket. Dessutom hävdar ju många instruktörer på kurs (även jag själv) att kökgolvsträningen är ack så bra...=)

Imorgon börjar jobbet igen, på tisdag kommer eleverna och sedan rullar det på...Jag skulle gärna ha ledigt  en vecka till. Har inte fått fram julpusslet ännu, och det stör mig!!!

image53

Här är Mixo i Augusti på duvjakt. Till sist begrep han vad Homosapiens vill ha Duvor i för skick vid levereringen.
Det talas ju så mycket om att "leverera" nuförtiden :)

Fotgående 080105

Årets träning har börjat. Idag var vi Golden i majoritet!!! Tror det är första gången :-)
Hundar på plats var Mixo, Sita, Fixa, Affe (Goldisar), Bobo (Lab), Viska och Tindra (Flats). Bilförvarade var ett okänt antal löptikar.

Som vanligt när vi ses tar vi en runda där var och en talar om hur den funderar kring sin träning - vad man vill få till- var man vill lägga fokus. Temat för dagen var fotgående. Målsättningen är ju lite olika för oss alla.
Jag har tänkt tankar om vårt fotgående. Mixo är skärpt på de små detaljerna runt benen på mig. Men däremot vid längre sträckor så är inte uthålligheten så lång, hans attityd försämras. Min tanke är nu under januari månad att vid våra första samträningar ha fokus på precision kring benen, det han (vi?)kan. Efter några träningar med det så ska jag tänka uthållighet istället, att gå på rätt plats, under en längre sträcka (10-15 m) Under den perioden tänker jag mig att göra avkall på mina "krav" på positiv hundrapocentig attityd. Så småningom ska jag i förlängningen blanda dessa två delar.

Mit huvudfokus låg idag på position. Vänster/bakåt. två steg sitt, tre steg sitt, backa, högersväng (det tror jag vi är sämst på...hmmm...:-).

Efter förättat värv så var vi fyra som gick på en vinter promenad. Avslutade alltså med lek och stoj (Bruksvärldens Big NO, NO!!). Under prommisen gjorde Mixo (trots att de andra var runt omkring) tre lyckade linjetag (ett annat lönndomsmoment). Dessa linjetag var dolda. Jag lade upp apporten något i några grenverk, och vittrade in dem med mina händer (Magic Johnssons skola). Vips är det tvärlätt att finna snabbt, i samband med söksignalen.
Det går framåt! Mixo norpade även Tindras boll, passerade ett helt gäng med bestämd rikting på matte (hockeyhunden har ju tränat på det)

 en sak var dock trist... Mixo hade ett urflipp. Det kom i samband med en inkallningsövning, genom en ring. Vis av min hunds svagheter så bad jag mina medtränare att vända ryggen emot. Mixo kom fram till mig, fick sitt beröm, men sedan kom överslaget, det välkända, att ta ut avståndet...Men nu när jag vet vad det handlar om så blir jag inte alls provocerad, utan tar det med fattning och Mixo är strax åter igen.

Tiden får utvisa om vi får ordning på det här-om Mixo till sist klarar av den typen av störningsmiljö...Annars så är han bäst iaf. Så det så!! =))))

I lönndom 080103

Har vi förresten tränat, klickat in lite trix o moment.
Snurra högervarv på kommandot "Right". Oerhört praktiskt på jaktprov, eller hur    ;-)

Momentet "apport" i Lkl 1, är ju på nåt sätt lite löjligt kan man ju tycka (jag-iaf).
Men det är ju ändock ack så lätt att få neddrag för lite enkelt "tugg". under hösten har vi slipat lite på perfektion i det-och ja - det är ju så att träning ger resultat.

God fortsättning! 080103

Här har det varit fullt hus över nyår! Som flest var vi 13 pers och 3 hundar.
Våra gäster kom från Stockholm och Jämtland, alla sov några dygn...
Mixo klarar sådant med bravur nuförtiden. Han är lugn o harmonisk, har även haft en av de andra hundarna, Buster (jämngammal Storpudelhane), med oss. Det blir inget stök o bus inomhus, från början får vi ju tala om vad som gäller för jyckarna, men sedan fungerar det toppen!
Den distingerade gamle schäferhanen, tycker däremot att Mixo är ALLDELES för sprallig på promenaderna och bör hållas kort, mycket kort! Det är inte utan att man håller med.
Dessa hundmöten är så intressanta. återigen väljer Mixo, sin vana och läggning trogen, att som plan A , leka och springa bort ev bekymmer från dominanta schäfrar. Aktiv underkastelse. Behöver jag säga att det inte uppskattas alls !?  :-))(av Mr Schäfer, alltså. Han tycker minsann att respekt visas med passiv underkastelse, och inget annat. Därmed basta!) Då inträder plan B; Håll ut avståndet ifrån det som bekymrar!
Återigen blir det så tydligt vad Mixo eg pysslar med, som för vissa ögon kan se ut som om han provocerar. Vilket jag inte alls tror idag (man lär sig ju , till och med jag :-))). Dessutom är det oerhört skönt att gå bakom matte, där har det visat sig vara tryggt och bra! Det är sådan han är- livlig, nyfiken, sprallig - men ändå vek. För den som undrar är alla fullt intakta, inget blodvite har uppstått!

Även Pudel fick uppleva "Du kan inte ta mig"-leken av Mixo, han tyckte det var kul till att börja med, men även Pudel tycker att lekar har en början och ett slut inom rimlig tid. Mixo tyx tycka att det är okej med en paus, men att sluta springa?! Vad är det???


DET är något jag lärt mig 2007, att se hundspråket på ett mera nyanserat sätt. Mycket har jag dig, Hanna, att tacka för det. Mötet med dig i Roslagens skogar i augusti gav verkligen mycket kunskap, på kort tid! Mina ögon öppnades, och jag fick förmågan att se på ett (för mig) annat sätt.

image49

Svärfar har skaffat det sötaste lilla knyte an kan tänka sig, presenteras härmed: JULIUS!
Julius är nu 3 månader och är en blandras av Lahsa Apso (Stavas-hur??), Papillion och Tibetansk spabiel. Alla mina fördomar om blandraser har satts på skam. Jag är fullständigt betagen i denna lilla lurvtuss! Mixo tycker att det liknar ett presumtivt apporteringsobjekt ;-)

Nytt år-ja-nu ska det dras igång med Lydnadsträningen på allvar! Mitt mål är att nå 1:a pris i Lk 1, förhoppningsvis även tre st. Men man måste bestämma sig - eller hur AL?! Synd att du bor så långt borta-annars har vi kunnat peppa varandra!