Lottens vårtecken

1 Vårvivan knoppas
2 Målat naglarna
3 Nya solglasögon (snygga tycker jag och sonen tycker att jag ser ut som Lasermannen och vägrar umgås med mig om de är på)
4 Kör alldeles för fort med bilen igen (barmark)
5 Rycker i dansbenen (sommaren dansprogram har kommit ut)

Gott och blandat 080430

Jag har sedan jag blivit mor,blivit anti valborgsfirande.
Min make dök oförhappandes upp och tog med barnen till byns sista aprilfirande, TACK!!
Maken ligger ute på jobb i veckorna, och hade inte räknat med att vara med i afton.,han överraskade oss med att dyka upp =). Vi väntade honom inte förrän imorgon, men han har tagit ledigt resten av veckan.
Jag bara hatar smällare och raketer. Kan inte på något sätt slappna av. Dels för hundars räkning, dels för alla barn som skadas varje år. På så sätt står jag (om jag är med) som en hök över mina barn (överbeskyddande-ja! Jag kan inte hantera detta, alls egentligen) Det är bättre att fadren följer med som har en mera realistisk syn på vad som kan tänkas uppstå. Ett sk vinn-vinn koncept!

Så jag och Mixo fick träna Inkallning, ställande, linförighet och fågelmarkering i kväll. Ungefär en miljon ggr roligare.

Vad jag kan förstå så plockar vi 10 p på alla. Partisk? Nä-knappast  ...(jo mycket eg)

inte så många av varje, men en bekräftelse på att det sitter där. Ingångarna vid inkallningen kan bli lite sneda. Men jag har precis fått upp hastigheten frånstart igen, så jag vet inte om jag vill bråka om det. Men expertis i denna spalt får gärna uttala sig i ärendet. Han vänder upp, dvs om nästan framför mig, för att komma i position och då blir det snett ibland. Jag vet inte om jag ska försöka ändra det, inte heller HUR om jag ska vara ärlig. Alltså innan tävlingen..
Tyck gärna till - den som vill.

Har krattat lite på gården idag, snön är numera väck! Satte upp slalombanan igen, den är en barmarksinstallation, och jo, den satt rätt så bra i skallen på gul. Vi provade några ggr på skoj. Jag har tillgång till 8 pinnar, men satte upp 4. Runt käpp ett två och tre så går det galant, han kan gena förbi fyran. Men han har enlistig matte som bara klickar om han gör rätt vid sista käppen, så jag tror att han börjar förstå vad som lönar sig.

Sinuskurvan är på topp ikväll 080429

OOOPS! Jag har insett att det är en dryg vecka till det bär av till tävling, eftersom det kom ett PM.
I Lkl I är det Mixo och en Golden till.
Hur gör de då med platsliggningen? Kanske tävlingsledningen lägger sina hundar eller nåt..? Svara ärna den som vet!

Vi har ju legat lite lågt med lydnaden ett tag. Jag har ju så lätt att ramla in i jaktträningen, eftersom den ligger mig varmast om hjärtat.

Idag har jag gjort upp en plan som gäller fram till söndag. Jag ska stämma av momenten dag för dag, en pytteliten stund om dagen.

Jag ska försöka kedja ihop momenten lite också.

Aftonen bestod av inkallning och lägganden (paradgrenen!)
Jag har varit lite lurig några ggr och passat på att träna inkallning direkt när Mixo kommer ut ur hungården efter en lång tråkig dag i ensamhet. Man kan ju säga att motivationen, och därmed även farten är på topp då.

Idag gick vi över vägen och jag körde 2 långa inkallningar med extern belöning. Därefter två lägganden och sedan rastning.
Vid rastningen slog det mig att jag hängt upp två trutar i söndags, på upptining.

Jag gick in i "förrådet" (en gammal lada=logen) och hämtade den ena, dena andra hade dråsat ned på golvet. Jag tog den ena (och spelade "avslappnad och självklars teater" för min hund, som jag vill minnas har haft det väldigt livat med fågel).Mixo nosade på golvtruten och sprang efter mig. Jag uppmanade honom att hämta den, så då gjorde han det.

Jag lade därefter ut två fåglar på linje, i sidvind, dolda(den unge herrn var  ute på en till omgång av nr 2).
Två helt lyckade linjetag!! Inte ett tjafs, men en glad hund och en glad matte, kan jag lova.

Därfte körde jag ytterligare en inkallning och två lägganden.

De två trutarna låg kvar jämte varandra, så jag skickade ut Mixo på dem, han plockar upp ena, kommer snabbt in och är då på väg att hämta den andra, men förstår att han måste invänta mitt kommando, och klarar även detta med bravur!
Bebis nivå- det må så vara, men skönt, så in i bomben skönt!

Toppen läggande, snygga snabba inkallningar, perfekta linjetag och därtill fågel!
Sinuskurva upp!!!!


Helg i Ånge 080425-27

Via bekantas bekanta var jag medbjuden på en träningshelg i Ånge!
Vi anlände fredag kväll och kom hem söndag kväll.
Runt 30 ekipage var med, och 26 av dem var kvinnor! Varför är det så är i denna sport??!

på lördagen lottades vi in i grupper. De hade "seedat" lottningen med erfarna (välstekta) medium och råa hundförare. Det framgår inte vad jag hör till för kategori, men jag kände mig som medium.

Mixo var en av tre goldisar på lördagen och den enda på söndagen.

mitt mål med helgen var att Mixo skulle lyckas utföra apporterings arbete trots nya hundar och ny miljö. Det gjorde han!
Vi har markerat, tränat närsök, jobbat med fält etc.
Det har funkat ..Och jag borde vara jättenöjd.
Första gången vi är på en dylik sammankomst och vi kan delta!

dock inte på söndagen, då vi bjöds på Mock Trail. En fingerad klappjakt.
Jättekul träningsform!
Vi avstod eftersom det även innebar en "uppvärmning" på linjen.
På linjen ska vi inte vara - ännu, iaf inte med okända ekipage och ett 20 tal personer i publiken.

Mixo loggade ut redan på lördag kväll, och jag fungerade som funktionär under hela söndagen, utan hund.

Vår!!

image105

Skärpan bakom hunden, men bra taget ändå av Tove!

image106

Nya skogspromenad skor! Märket är mitt favvo : Alpina
These boots are made for walking.
image107

Ännu ligger Singsjöns is! NÄR ska vi få träna vatten???

Det är på den gula hunden man ser hur smutsig den svarta är! 080421

Fick Bloglust igen!

Har haft ökl träningen här i kväll.
Äntligen ute i skog och mark1

jag och Mixo var ut och rekade igår och lade upp det som följer.

På ett hygge, nyavverkat så det är mycket svårframkomligt.

Jag tycker om när man jobbar igenom en hund ordentligt, innan man kör nästa, jag gillar när apporter hänger högt eller ligger i ris, och lite längre avstånd har ingen dött av..Usch vad jag sticker ut hakan, men ni som känner mig vet att det är mera käft än bakben!

Vi rör oss framåt under hela övningen , den hyggesgata vi rörde oss på kan ha varit ca 50 m bred och innan vi var i mål gissar jag att vi gått 150-200 m. Vi jobbar en hund i taget denna afton, men framöver ska vi jobba flera igång samtidigt-vilket kan vara bra inför ökl att träna på!

1 Första uppgiften var en rejält långt linjetag, där målet var en rishög. Apporten var jhelt dolt, och det första vi gör. Tanken var att se VAR är vi, utmana lite och det SISTA vi ska göra är att lyfta på apporten och hjälpa till. Vi ska försöka få våra hundar till målet med andra medel, där det även ingår att röra sig, pipa, tecken.

Alla löste uppgiften, med olika typer av stöd!

2 En enkelmarkering snett höger, skapligt lång.

3 Den apport som kom in från markeringen fick föraren ta med sig under det fotgående som kom härnäst.
4 Under promenaden passerar vi den rishög som ingickilinjetaget,där "droppar" föraren sin apport (hunden ser) och vandrar vidare framåt.
4 Stannar upp vänder om och skickar tillbaka hunden för att hämta den droppade apporten.
5 En dubbelmarkering, med rätt vid vinkel emellan.
6 Promenad tillbaka, droppa (dolt) i rishögen igen.
7 Det första linjetaget gjordes även som sista övning.

Två av ekipagen bytte på 4an och 5an. Vilket gör att man "spetsar" övningen ytterligare!

Kvällens höjdpunkter, som jag ser det på varje hund!

Viska - tål att det blir lite tokigt, utan att gå ner sig, håller jättebra och vilken erfaren markör hon blivit!! Hon är så kul att se på, när hon kommer in i området, sänker farten, sänker huvudet och smyger sakta in , får apporten i näsan, griper och in till matte i ett huj!
Jod - Farten och hur även hon blivit toppenbra på markeringarna!
Pärla - Vilka upptag hon har !! Snygga stopp, på signal!
Mixo -  Visade att han kan dirigeringstecken bra, riktigt bra! Samt att han hörsammar mattes NEJ, och tar ändring i ledet! Släppte en intressant väderdoft och lät sig omdirigeras. Det ni!! Inte en tendens till tjafsande om apporten i något läge!

Skitkul kväll! Jag tror alla var nöjda med upplägget. Den här gången bjöd jag på träning  ala Sandelin, så som jag (och Mixo) tycker det är kul att träna.


Nästa gång ska vi göra något liknande, men vi ska träna dirigering mera med målbildstänk och synliga, memory osv. eftersom ingen är riktigt hundra på detta ännu, men ack på så god väg. Men gul då?! KOmmer vi nånsin till prov+ Det vette gudarna! Men tränar och jobbar DET gör vi!