Vinterpromenad

Med många hundar blev det igår. Det var längesedan. Vilket även märktes på Mixo. Han var något uppe i varv. Blev det bättre av att vi passerade Älghägnet?? Nej inte just..

Nåja efter det STORA larmet, så fann den lille parveln förgott att ansluta sig till oss.
Jag menar- hur konstiga är inte älgar???
De bara står där och stirrar

By the way..
Vi ska sälja Chryslern...
Sprid ryktet!!

Å nu har jag upptäckt Facebook (already ;-))

Batterist i huset!!

Sonen har ett speciellt drag...när han fått för sig nåt så är det just det som gäller, och då menar jag gäller!!!

Exempelvis...

vid två års ålder bestämde han sig för att kunna skjuta höjdare med fotbollen "Lika högt upp som till balkongen"...och han tränade, tränade...tränade och TRÄNADE... tills det gick!
Och på den vägen är det med...slalomskidorna, skottet i krysset på fotbollsmålet, cyklingen, läsningen...fisket....
ja listan kan göras hur lång som helst.

Det senaste är att spela trummor!!!

Idag har han varit hemma med halsbekymmer och riggade då upp ett helt trumset (som han satt ihop tidigare)av olika kärl och stolar, sedan har han suttit där och trummat till musik från Youtube.

Har sänt ut ett påbud till fd Östjämtarnas trummis, för att ev få låna riktiga pryttlar.

Tove spelar bas - i band. Något av det har vi aldrig hört här hemma.  Det göms VÄL i skolans musikrum...

Det är kul att dom har lite att pyssla med!!

Själv tog jag en rask promenad med Mixo idag. Tog med stavar för första gången på år. Jag känner mig så OBESKRIVLIGT töntig med stavar när jag går. Men faktum är ju att man blir varmare i kroppen och att det känns i armarna...vilket är syftet.
Jag tycker att tyngdlagen gör sig alltmera påmind...
Har jordens dragningskraft ökat??
Kanske jag ska ta upp frågan på ett seminarium inom NO-teknik som jag ska lyssna på, på torsdag..

By the way....
Vi har fått teknikpriset IGEN till vår skola, 50 papp till!!! Första gången det går till samma skola två år i rad. Jippi!

Snö och friluftsliv

Igår skjutsade Janne upp mig och Majsan med dogs till "Noréns stalle´", så fick vi promenixa hem bäst vi kunde utefter Bergebostigen. Dryga två timma var vi ute och gick, skönt!!

Just detta med Norén stalle - som inte finns...Vad jag kan se. Möjligen nån liten brädlapp, eller som Majsan sa: en rostig spik. Jo det föranleder mig att tänka på alla gamla minnesmärken som finns. Naturligtvis har familjen Norén haft ett stall däruppe i skogen. Ibörjan på 1900-talet, när skogsbruket sköttes med häst och släde. Så är det inte idag, men namnen finns kvar.
Det finns andra minnesmärken i skogen, som "Helena - monumentet", ett väldigt stort flyttblock, som ligger i närheten av den kvinna som bodde ute i bushen. Strax bortom flyttblocket ligger, naturligtvis, "Helena väg skäle" (Helena korsningen). Denna Helena är sedan länge hos vår Herre, men namnen finns kvar.

Jan - min man- kallar en viss parkering i Östersund för "Tempo parkeringen", och dagens ungdomar ser ytterst förvånade ut. Tempo???? Det är LÄNGESEDAN det hette Tempo. Idag ligger Hemköp där.

Idag hade jag skidorna på Tove red på Kisen och vi var ute i skogen i ytterligare två och en halv timma.

SKÖNT att det blir allt ljusare.

Igår dammade jag av apportkastaren och sköt med röda ägget, en enkel och en dubbel. Markeringsförmågan finns kvar!

Det rör på sig...

Året har knappt börjat och det börjar redan utkristallisera sig hållpunkter under året, både i stort och smått...

Igår kom en hejdundrande kul inbjudan! Jag och Marie är inbjudna att tillsammans med ett 20 tal andra från landets alla hörn få tal del av den mentalutbildning som SSRK håller i. Första träffen är den 7-8 februari. På så sätt ramlade Instruktörsutbildningen på Järva krog, som vi anmält oss till tillsammans med Ylva, ned på andra plats. Och för mig, som inte vill vara borta för mycket hemifrån, räcker det med en resa, på egen hand, i februari.

Innan dess så är det ett personaljippo/avtackning av vår förre rektor på gång.

I mars är vi bjudna på 40 års kalas.

Sportlov ...v 10.

I April stundar den årliga resan till Tänndalen med familjen.

Samma månad har vi nästa träff i mentalutbildningen.
Då hade jag även tänkt att göra Jod sällskap till sitt MH. Men pga raden ovan, så får det stryka på foten.

1 maj planerar vi för en funktionärsträff - för de som tänker vara med och jobba på jaktprovet. Träning och umgänge, det kan nog bli trevligt!

Åsså jaktprovet då - sista helgen i maj

Juni - innehållar den härligt festliga midsommarfesten hos Skogelids!

Juli - Kennelträff. Tove är medbjuden =)). Familjesemester. Undrar var?!
Jag är sugen på en Stockholmsvecka. Vi får se hur det blir.Fäviken Game Fair, SWC 09.

FRYSHUSET

I veckan var jag tillsammans med några av mina kollegor på en hel utbildningsdag i Östersund. Det var Fryshuset (friskolegymnasium i Stockholm) som höll i det. Mycket inspirerande och det
mesta av det passar mig, som pedagog, som handsken! Nu återstår det att se vad det blir av det...

TEKNIKPROJEKT och matematikutveckling

Är två delar som jag är inblandad i på jobbet. Det ena mera än det andra...men båda två är intressanta!Eftertanke...

Ja nu är det på Gång..
Tän att det faktiskt ska bli verklighet:

Ett officiellt Jaktprov hemma i Håsjö!
Det trodde jag väl aldrig när jag halkade in på det här i början av 90-talet. Hade inte ens en tanke på jakt när min första Goldenvalp inköptes; LP Kakis Koala Nalle. Han visade mig att Golden är en apportör, jag hittade vägen till SSRK....och på den vägen är det.
Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess, intresset har jag alltid haft. Men varit mer eller mindre aktiv i olika perioder. Ja-tränat har jag ju alltid hållit på med. Men just engagemanget utanför mig och mina hundar har varierat.

En annan eftertanke är att det då - i tidernas begynnelse -  var en sådan lycktträff att Anne gillade samma typ av jaktträning som jag- och att det stämde mellan oss, det var bara vi två och våra hundar - i flera år...
Och idag har vi så många intresserade retrieverägare i Ragunda. Vi tror och hoppas naturligtvis att så många som möjligt vill och har möjlighet att ställa upp i maj!

Det känns fantastiskt spännande.
Ikväll har vi som är mest i gasen - med jaktprovssekreteraren Ulla i spetsen - haft ett möte på Håsjögården där några av de startande kommer att bo.

En vansinnigt bister kyla...

både i världen och i Håsjö, beroende hur man ser det.

Här är det minusgrader i massor, som mest trettio av dessa.
MEN jämförelsevis med Israel och Gaza så är det inte ens värt att nämna.

Idag har arbetet börjat igen. TUGNT som 17 i morse, men nu är man på rull igan. En vansinnigt rolig arbetsplats, med många gapskratt var dag!

Mixo och jag promenerar på. Vi tränar på linjetag, helt enkelt uppdaterar dessa i kombination med att det finns förbjudna markeringar efter vägen, som han bara får, efter det att han gått i anvisad riktning och apporterat hem linjetaget. Allt i sin linda men jag ser framsteg. Attans vad SVÅRT att låta bli det sist kastade och gå på mattes direktiv i början. Men med korta avstånd till det förbjudna så förstod han galoppen rätt så snart. Jag "hjälper" honom genom att vända upp och "neja" den felande först, sedan vänder vi 10-15 grader (hittills alltid vänster, så att jag blockerar med min kropp oxå)  pekar - fokuserar "rätt" och sedan bär det iväg!

Parallellt har vi olika, om än enkla, fria sök. Jag får hänga lite i grenar och sådant, eftersom snödjupet är rätt så digert. En notering är att djupsnö funkar ungefär som vatten för Mixo; koncentrationen ökar. Syftet med dessa är att helt enkelt befästa det fria arbetet; Tecken och situation.

Nu har jag smakat Rådjurssadel och Tjäder! Det tackar vi Ylva och hennes familj för!