Vilken mirakelkur!!!

Idag blev ögat vått...under träningen..

Vilket SÖK!!
Följer tipset från expertis och drog något kortare "spår" till dummisarna idag.

Fart och stil på min ära, vänder upp i vind, följer vittringar och plockar på direkten, som om inte det vore nog så får jag full fart in!!!
Vilken mirakelkur!!!
Om jag inte misstar mig så håller han på att självlära om greppen en aning.

6 apporter hade jag ute på ett rejält område. 5 fick han ta in på sök. Efter tre så stördes bilden av ett gräsklipparljud i fjärran (vovovov).
Ett enkelt
"Nej" från mig, avbröt larmandet och satte igång arbetet igen, underbart!!

Den sista pyttelilla apporten skickade jag Mixo över stock och sten på ett linjetag, och ett litet stopp hann jag med innan apporten (OOps) redan var på väg hemåt i flygande fläng!

En liten promenad och sedan avfyrade jag en dubbelmarkering, med Mixo parkerad 15 m bort (Jag har lillkopplet på som markering att "det är inte apporteringsdax nu") .
Jag som skytt stod gömd och sköt två dolda, där jag bara fick ett hum om riktningen...Men Mixo den strålande markören löste båda två skvättlätt!

Vilket underbart samarbete och vilket härligt träningspass. Vi avslutade vi kvällen med en liten promenad och därefter  favvoleken "du kan inte ta mig". Tänk att den som jag hatade så mycket för några år sedan, nu går att använda som det ultimata berömmet!!

PUSS Mixo!!!
Och tack för tipsen ni andra!!!

Jag har två teman: bättra söket och mental uthållighet (om det verkar som om jag håller på med alltihop samtidigt, så är det en fullt medveten åtgärd- för att försöka förlänga tiden som han ska orka menalt)

Kommentarer
Postat av: Susanne

Underbart!! :-)

Vilken hund du har!!

Och vilken matte din hund har!! ;-)

2008-09-01 @ 21:24:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback