pingst 2008

Vilken pingstafton! Ett fantastiskt fint väder. VARMT på lydnadstävlingen, som för övrigt var ett samlat mediokert resultat. Det var inte många som nådde upp till förstaprisnivån i någon klass. Alltid en tröst..
På kvällen vaknade "byn" till liv, vi grillade och därefter strömmade barn ungdomar och vuxna till, årets första brännbollsmatch, vi tjejer vann diplomatiskt över pojkarna med 1 poäng. Poängräknerskan misstänks vara mutad =). Jag bjöd t ex på lite Bailys.

Idag har vi fått undan veden.. Eftersom jag vet att uppföderskans man är oerhört intresserad av vedhanteringens alla skeenden tillägnar jag i första hand följande bildserie till magic Johnsson, men ni andra får också hålla till godo =)


58176-111

Slita och släpa med tunga lyft, en del i Jannes vardag

58176-110

Ulf  (mannen i andra huset på gården)sköter maskineriet. Eller egentligen går det av sig själv, och transporteras på ett band upp i en vagn, som sedan en annan (kusinens) traktor kör iväg till.....

58176-112
....kvinnor och barn som lastar på nästkommande transportband....

58176-109

Fikapaus! Mixo fick tag i en arbetshandske.  Grannbarnen hjälper gärna till!






58176-113

Tove och grannens Tor lastar, I gluggen i dörren kan man skönja siste man i kedjan som puttar vedträna åt lite olika lämpliga håll

Tack till alla ungar som hjälpte till idag!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback