Fält med fågel!!

First time ever!
När jag tänker på vår ev startande start i nkl, så kan jag se att det moment vi knappt tränat överhuvudtaget, och i princip aldrig med vilt är: det fria sökarbetet.

På förekommen anlending vill vän av ordning pepåka =)

Insprireread av helgens prov så

Blev det sagt o gjort!

Ut i bushen med pippis!

Det gick bra! Mixo är betydligt mera motiverad med fågel. Farten är god. Dessvärre faller han in i sitt lilla "vill ha själv" tänk. På  drygt hälften av apporterna så kommer han spontant in, men på de andra så ...
Det syns på hur han efter gripande, tänker tanken att....gå bort från matte, än till densamma. I dagsläget räcker det med att påminna honom av vad det är som gäller för att han ska bryta sådana tankar.
Han griper, lyfter upp och vänder dig bort...och funderar på saken...
Här har jag lite olika ageranden...och min tanke är nog att de ska få vara olika.

men IS i magen så vänder han om spontant., ibland.
Kallar jag in när han griper så kommer han bums.
Om jag harklar mig ljudligt när han tänker "fel" så kommer han också på bättre tankar.

När jag minns hur han tidigare for land & rike kring med sina fynd, så har det verkligen utvecklats!

Kruxet med fältarbetet tror jag löser sig med lite träning, så att han får klart för sig vad det är jag vill. Om hundar kunde generalisera, så skulle han väl begripa att det är samma som vanligt ("hur svårt kan det va?") ;-)

Det eg kruxet för Plixen är ju miljön. För TÄNK om det som var fallet på ölkl provet i helgen, och ofta är så i provsituationer, händer. Att det bakom fältet finns en okänd Båt/kastare/ bil (fallet på inoff i höstas).
Då¨tappar Gul alla koncept och fokus på sitt jobb.
Jag ler när jag tänker på hur han mest troligt skulle ha gått i ytterkant (djupt ut) på helgens fält, sett kastare och båt på andra sidan fältet, bakom höjden.

Då skulle larmet ha gått :

VOVOVOVOVOVOVOV , STUDS MED FRAMBENEN, VOOVOVOVOV, " larm., larm , larm!!! MATTE-HÄR ÄR DET KNEPIGHETER, KOM Å TITTA, KOM Å TITTA!!! VOVOVOVOV. HÖÖÖÖÖÖR DU INGENTING??!! VVOVOVOV

Om jag inte kommer (vilket jag inte gör om han inte kommer till mig först), så kommer han in när blockeringen har släppt, eller så bara "MÅSTE" han undersöka innan han kan jobba igen.

Det här vet jag inte om man kan träna bort- men man kan ju iaf försöka. Tove och jag gillrade upp lite fågelskrämmor i skogen med hjälp av jacka och ett stort skynke.

Mycket riktigt! Larmet gick, men rätt så fort över, och arbetet kunde fortsätta. Men det första som fick fokus var skynket. Mysko skogspryl!

Finn fem fel är nog en gren som skulle passa min Magiker jättebra!

Det är klart att han ska reagera, självklart! Men med måtta, är mera önskvärt.
Den som sett spektaklet vet vad jag menar.

Allt har sin charm, numera ler jag åt dumstruten, det är sån han är. Möjligen kan även Mixo mogna på sig och växa ur spökåldern endera dagen.

Kommentarer
Postat av: A-L

Min M har det där



"VOVOVOVOVOVOVOV , STUDS MED FRAMBENEN, VOOVOVOVOV, " larm., larm , larm!!! MATTE-HÄR ÄR DET KNEPIGHETER, KOM Å TITTA, KOM Å TITTA!!! VOVOVOVOV. HÖÖÖÖÖÖR DU INGENTING??!! VVOVOVOV"



i samband med att det är någon på infarten /trappen hemma i Jämtland - men bara där - inte hemma i Umeå?? Men tur det - för där springer det ju folk i trappen hela tiden ....:D

2008-05-28 @ 19:59:46
Postat av: Lotten

Nåt som har med Jämtlandsvattnet att göra?

2008-05-28 @ 20:11:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback