Lydnadsträning 060323

Idag tog jag och Mixo ett kvällspass. Vi blandade kända moment som fotgående, halter och vändningar. Hmmm... helomvändningar och backande ska vi ta och lägga till inom kort kom jag på nu.Det börjar sitta riktiigt bra nu. Läggande under gång är riktigt snyggt. Tycker jag förstås, får väl se vad expertisen säger. Fränast är uppsynen med spetsade öron och svepande svans.

"Vad blir det för kul sen???"

Tränar in momentet stå - jag tycker mig se att han börjar fatta galoppen. Ska komma ihåg att fråga Affe lite om det momentet.

Ingångarna blir bättre och bättre, han rättar till sig själv numera

Bäst av allt var inkallningarna (JO-du läste rätt!) Rak enkel inkallning 25 m, peppade tempo med boll, ingång vid sidan, fot , Beröm med studsande boll och den kommer alltid spontant i retur nu. Höjer ett litet varningens finger till mig själv. Studsande boll - blir bara såååå kul. Det är en extras - den får jag dosera med användandet av. Rullande bollar är ju inte riktigt lika spännande.

Pausade med löst springande hund på lägdan, tf 1 då sprang han in i ett ståltrådsstängsel, det var nog lite läbbigt. Kom spontant in, och då fortsatte vi promenden tillsammans framåt.

Tf 2. Släpper - stannar 5 m framför mig och frågar Vadnudå? Spring du - viftade jag med handen. Försvann utom synhåll. Jag avvaktade 10-15 sek Kallade in. Och Vad glad jag blev när han kom direkt in till mig i full fart . Därefter fortsatte vi promenaden hemåt lös vid sidan "med mig" och till sist kopplad. Jag valde att betrakta detta som en självklarhet - bra gjort-och gick inte upp i spinn av beröm.


För första gången lyckades följande vid första försöket : kastar boll - rullar bort- ger tillåtelse till att springa efter. Blåser inkallning efter 3-4 m från mig. Han vände DIREKT. Belöning - ja ta den då!

Idag hyser jag framtidstro igen. Denna vecka har ti-on-to varit BRA dagar!

Kommentarer
Postat av: Mysak & Matte

Tar du emot inackorderingar??
Läggande under gång ... inkallning trots rullande boll framför ... ja - jösses vad vi har långt kvar!
Känns dock liiiite trösterikt - har det vänt för er så kan det väl vända för oss också...
Kramar från Mysak och matte A-L

2006-03-23 @ 23:28:01
Postat av: Marie

Jamen inte vet jag vad som hände - skulle kommentera gårdagens inlägg och inte hamnade det där det skulle så där det står "Jippie" i inlägget - det ska vara under gårdagen alltså!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback