Tänk om....................060629

de som sett Mixo när han visat sina sämsta sidor....................

kunde få vara med en sån här kväll.....

Idag har vi gått ett viltspår(mitt på dagen) som Ture lagt. Intressant att gå för en ny spårläggare. Mixo agerade väl kanske inte som spårläggaren tänkt - han fixade svårigheterna galant. Dock fick han väder på returspåret, och spårslut - långt innan det var tänkt... Jag är nöjd med Mixo jag tycker han är jätteduktig - och han tycker det är KUL!! Nästa gång skall jag prova rådet att använda kortare del av linan och att förlänga liggtiden - 8 tim kanske blir bra. Men det tar vi om några veckor.

Vidare... kvällsaktivitet .... fält!

Nu börjar fältträningen att ge resultat.

Vi lade på störning av tre andra hundar ikväll, som var med under transporterna (som Mixo verkligen visar att han fixar nu-han går själv in i position , fastän man ser att han VILL...leka med de andra som leker, det är bra gjort!!! Jag minns vad jag slet med detta i slutet av maj, trägen vinner!!)

Efter transporten, så fick Mixo ladda ur, genom att springa av sig - själv - inga andra hundkontakter tillåtna.

Övning 1&2 var det säkra kortet, linjetag/minnesmarkering på stig. Han fixade det och jag läste av honom, svansen, kontakten, Så jag sade till Marie att detta blir nog ett bra pass.

Band upp Mixo och lade ut fältet själv ett långt och smalt. 11 dummisar. 15 * 60 m ca

Ok vad är målsättningen? Han ska leverera in sex bra, det som det yras med räknar vi bort.

Första - ut plockar - söker - hittar ny - byter - springer till de andra hundarna -  Marie är ute på fältet. Men DET var ett mycket dumt val, av Mixo, visade det sig. Han fick ingen kredit hos de andra hundarna (jippi!!) Matte var dessutom klart missnöjd!!
kom in till mig med dummisen - ok. Sedan blev det lite domdering, mycket kort men ändock! Isolerat från apporteringen, naturligtvis.

Vad jag längtar tills dessa inslag försvinner!!

Därefter plockar han in sju, i mycket bra fart, näsan är med till 100 %, alla lämnade i hand. Vi stannade upp vid nr tre - bytte skickplats. Vid sex - nu är vi i hamn vid målsättningen. Nja- tänj gränsen, en till! Och den gick också toppen!

Han jobbar inifrån och ut - bra! Naturligtvis syns orutinen, han kan ibland söka där han redan varit, men vad 17, han är ju nybörjare på detta. Han kan fokusera på uppgiften fastän andra hundar deltar!!

Nästa fält - skall vara få att hitta nära - flera lite längre ut. Tänka på vindriktningen! Ungefär tre fält till skall vi göra innan vi byter till nästa moment. Kanske vore läge att gå efter en annan hund - det kan bli en stegring också, som vi aldrig gjort. Kan det vara läge på säkra kortet först? För att se hur han löser en sådan situation.... klura...klura...
 Funderar på om det kan vara vilt - hemma på gräsmattan till att börja med.

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Jobbigt om de börjar med olaten att byta apport. Just nu tränar vi avlämningar "bara", i koppel. Nelly verkar börja komma in i en period när hon vill fundera själv vad hon ska göra med apporten. Så nu får hon vara kvar under tiden jag lägger en boll strax framför henne. Därefter får hon klartecken och sedan backar jag och får henne (förhoppningsvis) att sätta sig framför mig med bollen kvar i munnen. Vad kul att du har ett träningsgäng däruppe!
Imorgon uppdaterar jag hemsidan och då tar jag med länken till din blogg.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback