påsk 060414-15

  • Långfredagspimpeln på Lillsjön

    Många människor som kommer och går, Mixo är väldigt duktig på att vänta på tillåtelse innan han går fram och hälsar på våra besökare. Visst vill han, men det har blivit en god rutin för oss. Det svåra är att få människor att fatta att det är vi i familjen som ska ge tillåtelse till kontakt. "Men.... vilken duktig hund.... men han måste väl få hälsa... knäböj, invit, men nej !!! Inte sååå"

    När jag är elak så säger jag, "ja jag sade ju till honom, det är nu du får skylla dig själv..."

    Nåväl koppeltillvaro i 2 1/2 timme, personrekord? Efter dessa två dagar med hundratals av människor runt oss, så kan man tydligt se att vovven inte hyser lika stort intresse för omgivningen, han kan lojt stå och bara vara, inte själv ta några inviter till hälsningar. Det behövs bara ett litet knix på knäna, eller en glad röst från mig, så är han med på noterna igen. Med andra ord börjar jag tro på att i är på G att hitta funktionen på on/off knappen utomhus bland andra oxå.

    Promenad och lite träning under kvällen,Noterbart:
  • Går  bra att konversera och promenera samtidigt, med koppel (utan slams och drag), men ännu bättre utan. Så är det överlag, att det är lättare lös. Förmodligen har jag varit mera konsekvent när han är lös. En helt utmärkt promenad på dryga timmen
  • Markeringsträning (stegade efteråt - 85 m!!!) Han är oerhört precis i sin markering.Husse är en bra kastare. Lös i kastet, stabil i baken, koncentrerad, full fart ut och in, lämnar i hand! Ibland bara funkar det!
  • Om jag släpar efter sällskapet, där husse är med, väntar Mixo in mig!!
  • Jag passade på att obemärkt, när husse gick och nosen var djupt koncentrerad på annat, gömma mig i ett förråd. När detta gick upp för den lille, blev det riktigt jobbigt. VAD han letade! Till slut gav jag lite ljud ifrån mig, när jag ifrån mitt gömsle kunde se att han var riktigt osäker utan mig. Så kan det gå om man inte håller koll! Det var nog en nyttig läxa, för efter det var uppmärksamheten något skarpare. Intressant att husse då degradrerar...
  • Vi, läs och häpna, STROSADE hemöver, okopplad. Och jag är lugn och tillitsfull. Litar på honom!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback