I vårsolens glans

Grånäbb!!
Härligt med vår i luften.

Härligt tycker nog Mixo att det är, eftersom det är så mycket snö både utanföroch innanför hundgårdsstängslet så att han kan hoppa ut närhelst han behagar.

Grannen har haft vänligheten att släppa in hundrackarn i huset när han spankulerar runt på tomten. Han är visst på tomten...men det kan man ju inte lita på....hur länge som helst.
Nu får han vara inne medan barnen är i skolan tills dess att snön tinat av stängslet. Det kommer att gå bra. En vanlig helgdag så är han inomhus lika många timmar i sträck, utan att det går någon nöd på honom.
Om några veckor så har stängslet tinat fram och blir svårare att forcera.

Ni som varit med när Mixo varit "instängd" bakom kompostgrindar...vet hur det funkar, ett fyrfota hopp på stället.
Baksidan med att träna "get over" ?! :-) En av paradgrenarna...

Tog sparken och hunden och gick (?) över Lillsjön idag. Dubbelis och plaskvått däremellan. Tog en annan väg tillbaka skoterspår, ibland höll spåret och ibland var det snö upp till höfterna. Problemet är nog att jag har för små fötter.

Mixo fick ett sökarbete och dolda linjetag, sån där "tre på linje". Han litar BRA på min röst på riktigt långa avstånd.
Vårt kommando för "ut" har blivit "rätt". Anledningen till detta härör från någon väldigt lyckad vattenuppgift i unga år- en sån där gång när man lyckas lägga in kommandot precis "rätt". Sedan dess heter "ut" - "rätt" i vår värld.

Har fått flera positiva responser på vår unghundskurs. Värmer i hjärtat, eftersom vi kör helt efter eget huvud och utefter egna erfarenheter, som vi tagit till oss både av egna och andras hundar. På söndag fortsätter vi.

Har funderat på att prata om att dela upp momentet i småbitar, med anledning av att många inte tänker på att de har en inkallning, som i slutfasen, avslutet, tenderar att bli mera som en infångning, även om hunden sprungit från A till B alldeles korrekt, så har den inte fått lära sig att den faktiskt ska stanna hos sin förare tills dess att annat anges. Och HUR ska då hunden veta det??

Ja detta med unga år och unga år för Mixo. ...kursdeltagarna är nog lite förvånade över vilket energiknippe han är, fyraåringen. Samtidigt är han alldeles grå på näsan...SÖTNOSEN!

Greta & Garbo: Det är bra i rumpan nu. Ingen vet vad som orsakade såret, att det växte berodde på för mycken "egenvård" av Mixo.

Kommentarer
Postat av: Locatelli!

Ja det var väldans vad grå han redan är, men otroligt söööt ;)

Ha en härlig helg,hoppas vädret fortsätter att vara så här gottigt!



Kram från mig!

Postat av: Åsa

Jo, Mixo verkar vara ett rejält energiknippe - men härlig!!!

Och det ska bli skoj med kurs idag igen:)

2009-03-22 @ 10:27:44
URL: http://ace67.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback