Sökträning och kaninkul (?) 090713

En dag till i Bispgården med träning av Viltvårdarbrudar och Mixo.

Idag var det vilt på schemat.

Mixo fick sitta och titta på markeringar i det område där han själv skulle gå söket sedan.

Vi avstod markeringar idag - ville fokusera på det som är lite klurigare för Mixo att hålla ihop på, nämligen det fria söket.

Enligt modellen med "tomlegor" lades ett sökområde ut. Många legor men bara tre vilt, det gäller att följa upp det man känner för att lyckas.

Jodå han fann alla, och kom in med dessa till matte, snyggt å prydligt. Det är ju synd att den mest rastade hunden i stort sett alltid måste avbryta för att göra Nr 2.... Men visst är det väl så att det även ger en tid till att tänka efter....så man VÄL kan få doft av en kråka 40 m bort...och vacker gå och hämta den. Som sagt...knepig jycke....:-)

Kaninen o fåglarna hade tinats över natten i husses pannrum. Fler än tre ggr "fann" Mixo kaninen och kom med. Sista gången i samband med att barnen satt i köket med sina kompisar och hunden glatt hälsar med det finaste han hittat i munnen... PANNRUMSDÖRREN SKULLE JU VARA STÄNGD!!!!  Stackars barn!
Då är leveransen så sansad o ordentlig.

Annat visar sig vid linjetag i bushen. Kaninmarodören från i fjol är fortfarande kvar i huvudet på jycken. DEN marodören får gärna flytta ut!

Kanintekanintekaninte starta när vi fortfarande har det SÅ överskoj med kaniner ...BUSE!! Hade hoppats att det mognat till över vintern - men icke sa nicke!

Kommentarer
Postat av: Fia

Du får flytta ut barn+kompisar+köksbord i bushen... ;)

2009-07-13 @ 20:05:21
Postat av: Hanna å D

Hej du

Kanske 'ligger' det för de gula, inte vet jag men D får oxå igång tarmen någe fantastisk under just sök-övningar...

Om det blir så som Jod-Marie berättade för mig innan ni drog iväg härifrån så har jag klurat lite på kaniner och så som kanske kan prövas och filuras på. Har lagt en beställning på lite pälsklädda varelser tills dess i alla fall för säkerhets skull (om inte annat så får D vara försöksdjur för mina funderingar, den lilla stackraren).

/Hanna

2009-07-14 @ 10:13:36
Postat av: Lotten till Hanna

Vad har Jod Marie för planer???

Kommer gärna på pälskurs!!! :-))

D kan vara försökskanin så länge XD

2009-07-15 @ 11:08:29
Postat av: Hanna D

Ja hon och LJ dividerade ju om lite å så och du är liksom inblandad i det....2009-07-20 @ 09:15:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback