Höghedens kennelläger 2009


Gick av stapeln 3-5 juli. Vilket i praktiken innebär 2-6 juli för mig och denna dag som återhämtning!

Vilken härlig helg!!

Tove och jag åkte ned med Mixo i bagaget redan på torsdagen, för att vara på plats i god tid
Kennellägret ägde rum på SBK:s kursgård på Kydingeholm:

Kydingeholm utsida
Så här ser det ut i tidig vår.
Matsalen....där man råkat på celebriteter...
Matsalen är helt okej, om man säger så :-))

Enkligt uppgift var det 54 personer som deltog och 30-talet hundar. Hur många hundar som de facto fanns på plats törs jag inte sia om, det är många som deltar med en hund men har med sig tre som bor på stället.

På torsdagen överraskades vi av mitt livs första MYGGINVASION!!!, har aldrig varit med på maken. Men som tur var blev det allt bättre med den saken under helgen.

Under helgen var helgens övningar mest inriktade på jaktträning!

För min, Fias, Maries (som var med som instruktör), Cillas och även Hanna innebar fredageftermiddagen och lördag förmiddag att prova på att funktions/mentalitets beskriva de hundar som nu är runt året, Q-kullen. Oerhört intressant! Fortfarande finns det saker man kan förbättra både i tekniska detaljer och i hur vi som beskriver/ är funktionärer skall agera, eller tänka.

På fredagkvällen startade den ärorika kennelkampen!!
Som första moment fick varje lag ett sökområde i skogen, där tre hundar med förare skulle försöka finna fem föremål, som är okända i naturen. Vi i M-kullen tävlade tillsammans med P-kullen. Till denna första uppgift valdes bröderna M ut; Macko, Mixo och Musse.
Jag var tveksam till hur Mixo skulle funka....(på förekommen anledning kan man väl säga). Men när det gick upp för mig att man som förare kunde följa med ut i rutan och lägga upp det som ett "närsök", så förstod jag att det skulle gå bra! Mixo fann en hel del :-).

Därefter var det samling i puben med lite teoretiska klurighheter för människorna. Hundarna fick vila.

Och...vi blev sittande pratandes en lång stund. Det ÄR ju så kul att ses igen!!!

Efter lunch och beskrivning på lördagsförmiddagen hade PM gruppen en stunds lydnadsträning, som vi hoppade över i stort sett. Därefter gick vi ned till ån och arbetade växelvis med markeringar och linjetag. Även apporter på andra sidan ån, på land...Vår instruktör var jua Lasse (Johnsson), de andra kullarna hade Lotta Treiberg, Marie Söderström & Maria P...(Stjärnglimten)samt cockrarnas Mette Franek.

Jag tror nog man kan säga att Mixo lärde sig att anträda vatten med förmål i munnen denna helg, för det har varit lite krånligt förut- han har inte fått ihop det helt enkelt. Som bäst stod vi ett 30-tal meter från ån på ena sidan och skickade "dolt" på andra sidan ån. Jo och Mixo fixar det!! Men i vilken fart??? Vanlig "det är så många hundar som jag inte känner fart" dvs ultrarapid. Dock är denna helg den första helgen, av detta slag, som jag kan erinra mig att Mixo faktiskt genomfört varje apportering som han anmodats.  Det var kul.

Kennelkampen fortsatte under lördagkvällen - med prickkastning med dummies - där P -hundar och M-Musse deltog, samt längdkastning med dummies- där Niro från P kullen genomförde själva apporteringen.


Det visade sig att Q-kullen bytte ut en unghund mot en elithund- och vi märkte inget till att börja med....var mest imponerade av hur dagens träning gett resultat...men sedan blev de allt avslöjade- kul spex!! :-)

Vi tillskansade oss domarkårens gillande genom att Mixo levererade såväl glas som dunk till dem! Är det det som kallas för budföring??!!

Prisutdelning i puben under kvällen och Vi vann!!!

Söndagen inleddes med markering och linjetagsövningar.
En ny övning med dubbelmarkering på linje och inklurade STOPP fick vi prova.
Återigen visar Mixo prov på vilken strålande markör hann är, men att han är "låg" som helhetsintryck. Han lufsar iväg, rakt på apporten och kommer hem igen. Det är faktiskt ytterst sällan han missar mera än någon meter.

Därefter gick vi till vattnet igen och byggde på lördagens övningar. Jag gjorde en rejäl tabbe vid en dirigering och strulade naturligtvis till det för Mixo. Minuspoäng till mig. Efter visst stöd från Johnsson ordnade det till sig ändå.

Lunch och eftermiddagsträning som förlades ute på en "vall" med "öar av gräs och stenar". Vi tränade en del memoryövningar med rejäla störningar, någon markering och diskuterande av våra händer vid dirigeringar. Lasse betonar ofta vikten av vänster och höger hand.

i år har Mixo kunnat vara okopplad under alla moment - och minfundering på att han går på andras skick är inget som gäller generellt uta förmodligen "bara" när det gäller jod och Viska, bästpolarna.
Mixo klarar bra av att träffa och prata hundspråk med okända hundar, det är skönt.

På söndag kväll styrdes kosan mot Tulka och Monica och Nils-Olov Thoresson, Viltvårdarns kennel, som återigen mottog oss så väl med möjlighet till boende och mat!

På kvällen var Monica, Marie och jag en sväng ned till det de kallar för "Lumpland" och tränade ännu lite mera och tog oss även en titt på fågellivet, det finns en hel del ellingar där- sååååå söta!!

Tack till alla frö denna helg - Lasse & Cilla- vilket läger ni ordnar ocn Monica och Nils-Olov; eran gästfrihet är enrom! Alltid lika kul att vara påresa med Marie- extra kul att vi fick med oss våra döttrar denna gång. Och alla "Höghedar" människor - vilket härligt släkte. På minus ligger att Mixo är likt en sågbock i dylika sammanhang i övrigt allt på plus!!


Nu är det ett år till nästa gång...eventuellt ;-).....Här finns mera att se och läsa om dessa dagar och framförallt en och annan bild :-))

Börjes sida om kennellägret

Birgittas inlägg om kennellägret

Fias bilder från kennellägret
Kommentarer
Postat av: A-L

Kul att läsa!

2009-07-07 @ 19:15:27
Postat av: Jörgen & Macko

Trevlig läsning och kul att ses igen! Får se om jag hinner få ut lite bilder imorgon...

Postat av: Birgitta med Goldentjejerna

Skönt att ni kom hem ordentligt! Nu fungerar länken till Börjes sida... Vi ses snart igen!

2009-07-09 @ 11:00:55
URL: http://www.famhalin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback