Vatten, vatten...

Träning i tre pass tillsammans med Ulla och Pärla. Här råder högsommarvärme, så korta pass är att rekommendera, gärna ikombination med vatten.

Ulla hade med sig Kråkor, som vi tränade lite med; "viltskola" - känna igen och bära, enkelmarkering samt linjetag. Jodå, även kråka går att bära, på ett vettigt sätt. Im min egen viltgömma är det mest olika slags sjöfåglar, så det är bra om andra har annat.

Därefter tränade vi lite stopp, eller rättare sagt "kontaktsignal" (för helt stopp blir det ju inte, då lär jycken sjunka som en gråsten), på vatten.
Lite från ifjol var glömt, förstås, men det gick ändå bra för oss.

Paus för lite mellanmål, hemma i köket.

Därefter gav vi oss ut på ett grönområde och tränade dirigeringar, med hjälp av käppar och målområden.

Mixo är riktigt duktig. Han kan egentligen alla tecken och signaler. Det som kommer an på att träna in nu är att han ska fixa det på lite längre avstånd än de15-20 m som råder  nu.
Vidare  hade han lite svårt att "minnas" dessa områden på öppna fält, vi har  gjort  så mycket sådant tidigare, så det måste vi köra lite med. Våra övningar med målområden har hittills varit naturstödda, ett träd, en buske, eller så...
Hans stil på vägen ut, var som en  återhållen galopp, tyngden låg mera bak än fram..men med lite träning så kommer det nog.
han utförde allt, vid ett tillfälle blev det en hel del pipande i pipan, men han klarade det med spetsade öron, utan att  gå ned sig. Det var då jag blev varse att han hörsammar alla tecken, stopp på vägen ut, jag kan "ta in honom" en bit , för att hamna i rätt vinkel. Därefter dirigera honom både höger och vänster.
Nu var det väl inte tanken med övningen att allt detta skulle till, men det blir ju inte alltid som man tänkt sig...
Vilket jag blev särskilt varse när det visar sig att strax intill ett av målområdena låg en benbit, från nåt djur. DEN apporten var ju betydligt intressantare! Matte var glad för den också! =)

Kommentarer
Postat av: Fia

Jag lovar att ta lägga upp en bild på turbotrimmern endera dagen, men det blir nog inte förrän till helgen.

Måste ju säga att jag är rätt imapad av de övningar ni gör. Lilla L är mil och år ifrån att fixa de övningarna!

2008-06-02 @ 22:25:29
Postat av: Lotten till fia

Jo det har hänt mycket på slutet, skulle önska att det håller i nya sällskap på nya marker oxå, men ...

2008-06-03 @ 07:04:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback