God fortsättning! 080103

Här har det varit fullt hus över nyår! Som flest var vi 13 pers och 3 hundar.
Våra gäster kom från Stockholm och Jämtland, alla sov några dygn...
Mixo klarar sådant med bravur nuförtiden. Han är lugn o harmonisk, har även haft en av de andra hundarna, Buster (jämngammal Storpudelhane), med oss. Det blir inget stök o bus inomhus, från början får vi ju tala om vad som gäller för jyckarna, men sedan fungerar det toppen!
Den distingerade gamle schäferhanen, tycker däremot att Mixo är ALLDELES för sprallig på promenaderna och bör hållas kort, mycket kort! Det är inte utan att man håller med.
Dessa hundmöten är så intressanta. återigen väljer Mixo, sin vana och läggning trogen, att som plan A , leka och springa bort ev bekymmer från dominanta schäfrar. Aktiv underkastelse. Behöver jag säga att det inte uppskattas alls !?  :-))(av Mr Schäfer, alltså. Han tycker minsann att respekt visas med passiv underkastelse, och inget annat. Därmed basta!) Då inträder plan B; Håll ut avståndet ifrån det som bekymrar!
Återigen blir det så tydligt vad Mixo eg pysslar med, som för vissa ögon kan se ut som om han provocerar. Vilket jag inte alls tror idag (man lär sig ju , till och med jag :-))). Dessutom är det oerhört skönt att gå bakom matte, där har det visat sig vara tryggt och bra! Det är sådan han är- livlig, nyfiken, sprallig - men ändå vek. För den som undrar är alla fullt intakta, inget blodvite har uppstått!

Även Pudel fick uppleva "Du kan inte ta mig"-leken av Mixo, han tyckte det var kul till att börja med, men även Pudel tycker att lekar har en början och ett slut inom rimlig tid. Mixo tyx tycka att det är okej med en paus, men att sluta springa?! Vad är det???


DET är något jag lärt mig 2007, att se hundspråket på ett mera nyanserat sätt. Mycket har jag dig, Hanna, att tacka för det. Mötet med dig i Roslagens skogar i augusti gav verkligen mycket kunskap, på kort tid! Mina ögon öppnades, och jag fick förmågan att se på ett (för mig) annat sätt.

image49

Svärfar har skaffat det sötaste lilla knyte an kan tänka sig, presenteras härmed: JULIUS!
Julius är nu 3 månader och är en blandras av Lahsa Apso (Stavas-hur??), Papillion och Tibetansk spabiel. Alla mina fördomar om blandraser har satts på skam. Jag är fullständigt betagen i denna lilla lurvtuss! Mixo tycker att det liknar ett presumtivt apporteringsobjekt ;-)

Nytt år-ja-nu ska det dras igång med Lydnadsträningen på allvar! Mitt mål är att nå 1:a pris i Lk 1, förhoppningsvis även tre st. Men man måste bestämma sig - eller hur AL?! Synd att du bor så långt borta-annars har vi kunnat peppa varandra!

Kommentarer
Postat av: Birgitta med Goldentjejerna

Klart du fixar Lk1! Nu har du ju bestämt dig :)
Det fina med internet är ju att vi alla kan peppa varandra hur långt bort från varandra vi än bor!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback