Fredag och Lördag förmiddag 070519

Fredagen ägnade jag tillsammans med Ulla/Marie och Ylva till att rusta inför den kommande helgens internat, hemma på vår gård. Efter jaktprovet kom Lasse hem till oss, eftersom vi bokat in honom till ett Internat under helgen.

 

Lördag morgon hade ett gäng hundekipage (8-9 st) anlänt till vår gård. Som samlingslokal nyttjade vi vår Bryggstu´. Och all träning på våra marker. Jag tycker det är kul att så många kommenterade den varierade terräng jag faktiskt har tillgång till. Det mesta går att finna!

 

Lasse och jag hade under den tid vi umgåtts på torsdagen och fredagen gjort upp en liten struktur för hur vi skulle tänka Mixo träning under helgen. Jag berättade om mina tankar kring hur han(vi??!) fungerar (eller inte fungerar?) i grupp, och vad jag skulle vilja testa under helgen.

Min målsättning, som prio ETT, var att Mixo skulle kunna få ett vettigt arbete utfört även i närvaro av andra. Lasse är mycket och snurrar i sitt prat om att mycket handlar om min egen tro i hur det ska gå. Tror jag att det ska gå bra, så gör det det. Och vice  versa.

Prio två, var att jag skulle försöka vända skutan, vad gäller att så fort tillfälle ges, kolla av statusen hos de andra ekipagen. Det har faktiskt gått jättebra, det gäller att bestämma sig. Inte en gång var ha ute på en sådan tripp.

 

Jag hade som plan och mål med förmiddagen att Mixo och jag var i närheten av linjen, men utan press, knappt fotgående. Ja inte dra i kopplet, men så lite press och tryck från mig till Mixo som möjligt. Samt ett fåtal apporter, och då enbart från apportkastaren, som triggar honom.

 

Det gick riktigt bra. Den första apporten för dagen hittade han inte. Men gick att kalla in doggen. Och vi sköt en ny, som gick strålande. Den första som sköts är fortfarande på driven, gissar på uppe i ett träd. INGEN finner den. Han kom utan mankemang in till mig, fast det stod en hel radda med folk och fä i närheten.

Bravo vännen!

 

Mixos andra arbete den dagen var, ett dolt linje tag. Kan man väl säga. Lasse gick ut i skogen och lade ut dummies, och sköt därute, men inget syntes. Sådant triggar också, Mixo lyckades helt ok. Lasse sade att han med apport nr 1 i munnen, lokaliserade de andra som låg ute, men bytte iallafall inte, alltid något!

På vägen in vek han av mot ett gammalt godis sök, som jag piggat upp honom med under den tid vi stod på linjen, men när jag kallade på honom fick han med sig apporten in till mig.

OK, det med. Med tanke på dagens målsättning.

Lite kritik fick jag för att jag var lite slarvig med uttecknet. Jag använde häger hand, fastän Mixo hade varit mera betjänt av att gå ut bakåt åt vänster... 
Det är bara att tacka för sådant, han har ju rätt, Johnsson! 

Vi fick massor av råd tips och övningar av Lasse under hela helgen, men allt orkar jag inte teckna ned. Jag fokuserar på Mixos bedrifter

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback