Gerilåmynne 070626

Enär jag är ensamstående mor under vardagarna numera (maken jobbar långt hemifrån). Så skolkar jag från den gemensamma RR träningen ikväll.
Jag lockade med mig Susanne, Ylva och hundarna till "mynne" redan på eftermiddagen istället.

Mixos element är vatten.
Bortsett från när han över på andra sidan ån finner en mindre middag, troligt en torkad fisk (det knastrade så), bland tennisbollarna. Vem vill ha tennisboll när det finns torkad fisk??? Och med min lydnad, så äter Mixo FÖRST klart, SEDAN kommer mattes påhitt om samspel in i bilden. En sak i taget, morsan...Jag ska bara....
Till en början så hade vi lite fokus på inte skaka vid avlämningarna, jo det går riktigt bra när matte är med i matchen.
Vidare så märker jag att Mixo tolkar mina tecken

"som han vill" - nej då. Men jag noterar att det är mkt noga, iallafall just nu, hur jag sänder honom i vattnet, för att han skall tolka det rätt. Tecknet ska nästa vara ned i vattnet. När jag vill "rakt fram".
Slarvar jag, så tolkar han det  som "hopp och lek". Vilket då direkt och reflexmässigt från hans urkassa matte efterföljs av ett VRÅÅÅL, vilket i Mixos hundvärld betyder "dra åt he***e-fort som f*n". Vilket han också gör.
Ibland är jag bara sååå dålig!!!

Men nu stundar nya tider...
Jag skall från och med detta nu inte tänka en dålig tanke om mig själv, och ännu mindre låta er ta del av det som ändock händer, som hundförare, eftersom jag ska mentalträna mig i att tänka mera positivt
Ny bok införskaffad alltså: "Lyckas på tävling...tävlingspsykologi och mental träning för hundsportare"

NY  POSITIV TIDERÄKNING

Efter inledande vattenövningar, där avlärandet av skaka med apport i munnen, går åt helt rätt håll!
Bytte vi sida. Jag stod verkligen på mig i att vi skulle göra ett svårt vattensök till Mixo. Tät vass, ibland simdjup och ibland inte.
Ett motivationsfält med 13 dummies slängdes ut.
Mixo jobbade SKITBRA!
Han låg i och sökte, länge, jättebra, jobbade växelvis med tikarna, kom in till mig som står framför dem, leveraera i hand. Han fokuserar på arbetet, kommer ibland tillbaka från fältet "bakvägen" genom de andra ekipagen, men ger dem inte minsta notis utan vänder sig till mig, för vidare instruktioner...
Han var lyhörd och tog tecken. BRA!

Viska, börjar alltmera komma iform efter valpningen.
Idag har Jod börjat löpa.
Disa och Driva klarade sin uppgifter mycket bra idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback