Lillsjön 070104

Idag vände vi österut, mot den andra sjön som man kan gå till ifrån vårat hus, Lillsjön ligger ca 250-300 m öster om vår tomt. Den brukar frysa till något senare än Singsjön, men grannen KA, 75+. Hade lagt ut några Gäddsaxar, så han kunde vittna om att isen är 25-30 cm, tjock.

58176-26
Vintervila



Mixo och jag promenerade över sjön, tränade lite stoppsignal på väg mot mig. Vi har mest tränat den på väg bort, så på väg till mig har vi kvar. Det är lite lurigt att träna det, för han har ju så snabb fart på inkallningen, så stopp på vägen in, är inget jag kan repetera så många ggr isträck, för då generar det mest troligt ett segt inkommande på inkallningen.
Men... om jag tränar stopp, när han kommer in spontant, det kan ju vara nåt. Men ska jag det nu, när han nyligen lärt sig att komma in, istället för att bara observera mig på håll...? Tål att tänka på...

Jag tappade handsken på riktigt idag... Så jag behövde verkligen min sökhund. Jag visste inom vilket område. Men det var rätt stort, typ 100x300 m ... Jag hade som tur var den andra handsken i behåll, så att jag kunde visa på vad det var vi sökte.
Jo han fann den!! Bravo Mixo!

58176-27

Koncentrerad på sin uppgift, dirigering på G


Kommentarer
Postat av: Helene

Kikar in för att önska dig en trevlig trettonhelg.
/Kramiz


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback