Högforsen 070103 - kvällsaktivitet

Ylva och jag med våra döttrar och hundar tog en rejäl kvällspromenad, nästan 2 tim. Vi promenerade, Sandra och Lina åkte skidor. Hundarna fick leka mycket och arbeta också.
Jag törs testa gränserna med Mixo. Det var lite för svårt för honom att han fick en markering åt ena hållet, som var lite knepig. Samtidigt som Viska fick sin., när han hade gått ut. Detta fick han nys om, från sin position, och tycktes tro att hon behövde stöd i sitt arbete. Som tur var, hade Viska redan klarat av sin, och han lyckades inte hjälpa henne.
Efter det så kallade jag in honom och vi gick och tog reda på vår uppgift. Jodå rätt så nöjd. Nästa gång vi skall jobba i par - så ska vi lägga upp det annorlunda, så att det blir på en något lägre nivå.
För Mixo passar det mycket bra att få känna av den hund som är i närheten innan han kan koncentrera sig på arbetet. Det är som om han vill vara säker på att det är pålitligt "folk" han har runt sig, för att kunna fokusera.
Detta går ju stick i stäv med andra teorier om att hunden hellre vill leka med andra hundar istället för att jobba med sin förare om man bygger upp det så. Jag har själv sagt det när jag lett kurser!
Men säg den sanning som varar för evigt?!

Viska är så bra för Mixo - hon lär honom en hel del bra saker. Jag bara tackar för hjälpen. Han bjuder henne på rejält med motion istället...;-) Man vill väl ha vältrimmade damer omkring sig, inte sant?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback