060308 Fågelinfluensan drabbar jaktproven

Det är trist men sant. Inga viltprov i år. Fast... nog är det klokt med sådana beslut, om det behövs.
Från ssrks hemsida:
Spånga 8:e mars, 2006
Att:
SKK/Jhk
Samtliga berörda funktionärer inom SSRK
JDF samt samtliga retriever och spanieldomare
SSRK Huvudstyrelse

Med anledning av skrivelse från SKK ”Angående SSRKs B-prov för retriever”  daterad 2006-03-07.

SSRK har idag emottagit ovanstående skrivelse från SKK (bifogad). SKK:s jakthundskommitté har beslutat att det med anledning av situationen vad gäller fågelinfluensan föreligger alltför stor medial risk att genomföra B-prov för Retriever i enlighet med gällande bestämmelser.
På SKK:s rekommendation så har SSRK Hs efter samråd beslutat att de prov som är planerade under den i första hand aktuella perioden (april-maj) ska genomföras med dummies istället för vilt. Allt vilt på samtliga B-prov under perioden april-maj skall således bytas ut mot dummies.
Denna information kommer att gå ut per mail och per brev från SSRK:s kansli till samtliga berörda funktionärer. SSRK Hs ledamöter kommer också i förekommande fall att följa upp informationen per telefon eller personlig mailkontakt.
Det är av vikt att samtliga funktionärer, förtroendevalda och provarrangörer som berörs av beslutet omgående, aktivt arbetar för att sprida informationen till provdeltagare och provfunktionärer.
Beslut om hur meriter tagna under den aktuella perioden ska värderas beslutas av SSRK Hs under Huvudstyrelsemötet på Nova Park i Knivsta den 7:e april och meddelas organisationen omgående efter det.
Notera att begränsningen vad gäller viltanvändningen ännu inte gäller vattenprov för Spaniels men att det inom kort kommer ett klargörande från SKK även vad gäller genomförandet av dessa.

Med vänliga hälsningar,
Andreas Sundgren, ordförande SSRK Hs
/ gm Ninni Lund/Kansliet


Kommentarer
Postat av: pippi

jag som ligger i frysen är väl smittfri?

2006-03-10 @ 00:14:09
Postat av: Chazzy

Testing testing
Jag tycker att det är helt rätt att vi inte kommer att använda ngt vilt nu i vår på jaktproven. Det är samtidigt väldigt tråkigt, men men vi får göra det bästa av situationen.
Mvh Chazzy å matte
P.s Kul med en blogg


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback